Bieren van ’t Vat

Image

Grolsch Fluitje, Vaasje, Pul

Genieten van Grolsch Premium Pilsener betekent genieten van stevig goudblond bier met een volle smaak. Gebrouwen volgens een meer dan 300 jaar oude traditie. Nog altijd gebruiken we de klassieke methode van lage gisting, met zorg geselecteerde grondstoffen en een natuurlijke rijping. 

Image

Grolsch Lentebok

Het bier, dat sinds 1995 op de markt verkrijgbaar is, wordt gebrouwen bij Grolsch in Enschede. Het is een donkergeel, goudkleurig bier met een alcoholpercentage van 6,5%. Grolsch Frisse Lentebok heette voor 1995 Grolsch Meibok. 

Image

Grimbergen Dubbel

De mengeling van verschillende moutsoorten geeft Grimbergen Dubbel deze typische dieprode "Bourgogne" kleur. Smaak: Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting waarvan u optimaal kan genieten in uw vrije tijd. (Alc. 6,5% vol.)

Image

La Chouffe

Een aangenaam en fruitig bier, met koriander gekruid en een lichte hopsmaak. La Chouffe is een ongefilterd blond bier, dat zowel op fles als in het vat hergist. Alcoholpercentage 8%.

Image

La Trappe Tripel

De geur van La Trappe Tripel is licht moutig en esterig. Ondanks de volle, rijke smaak heeft dit eigenzinnige bier een licht droge afdronk met fijne bitterheid. Kenmerken: Ongefilterd, bovengistend Trappistenbier. Alcoholpercentage: 8% Schenktemperatuur: 10-14°C

Image

Brugse Zot

Brugse Zot Blond is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig en kruidig aroma. Het bier wordt gebrouwen met vier verschillende moutsoorten en twee aromatische hopvariëteiten die het bier een unieke smaak geven. De smaakbeleving neigt naar een zekere bitterheid. In het complex karakter vallen ook citrusachtige toetsen te ontdekken. 6,0% Alc.

Image

Grolsch Dunkelweizen

Terug van weggeweest Het speciaalbier werd tussen 2007 en 2013 al gebrouwen door Grolsch. Inmiddels is de vraag naar speciaalbier dusdanig toegenomen en op veler verzoek heeft Grolsch besloten om Grolsch Dunkel Weizen opnieuw te brouwen. Het bier wordt met een ongewijzigd recept opnieuw op de markt gebracht.

Bieren van de fles

Image

Grof Geschut

Grof Geschut Grof Geschut is een bier dat in opdracht van de vereniging van Nederlandse Vestingsteden door de Halve Maan wordt gebrouwen. Grof Geschut is een donker bier van 8 % Alc.

Image

Dutch Bargain I.P.A

Smaak & beschrijving Dutch Bargain van brouwerij Brouwerslokaal heeft een zuivere, pittige smaak met karamel toetsen van mout. Dutch Bargain Imperial Pale Ale is een stevig koperkleurig bier van 10 % alcohol volume, ondanks het uitgesproken hoppig aroma, en de complexe smaak blijft dit bier door zijn hoge vergistingsgraad een lekkere doordrinker.

Image

Grolsch 0,0%

Grolsch 0.0% bier is gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde gerstemout, 2 soorten hop en ons sprankelende bronwater. Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechniek is dit bier alcoholvrij met behoud van een volle, frisse smaak. Grolsch 0.0% is daarmee de perfecte dorstlesser voor elk moment.

Image

LeFort

Lefort heeft een kastanjebruine kleur, met en lichtbruine, compact en romig schuim. LeFort heeft een zachte en ronde smaak met een lichte moutbitterheid. Er zijn fruitige tonen in verwerkt van banaan, donker fruit en rozijnen. Achter LeFort zit een bijzondere geschiedenis. 

Image

Grolsch Radler (0,0%)

Grolsch Radler 0.0% is gemaakt van alcoholvrije pils met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler 0.0% aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

Image

Grolsch Radler (2,0 %)

Grolsch Radler is gemaakt van Grolsch Premium Pilsner met citroen- en sinaasappelsap. Hierdoor heeft het de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Door deze combinatie is Grolsch Radler aangenaam fris van karakter. Het is natuurlijk gebrouwen met pure ingrediënten, zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige zoet- en kleurstoffen.

Image

Pilsner Urquell

Dit is een biermerk uit de Tsjechische stad Pilsen. Het wordt sinds 1842 gebrouwen en geldt als het eerste pilsner bier. Omdat het bier in Pilsen aan het begin van de 19e eeuw van zeer slechte kwaliteit was, besloten de inwoners van de stad die een brouwvergunning hadden, een nieuwe brouwerij te bouwen. In de lente van 1842 werd de Beierse brouwer Joseff Groll als eerste brouwmeester aangesteld. In 1898 werd het handelsmerk Pilsner Urquell opgericht.

Image

La Trappe Blond

Dit sprankelende goudblonde bier heeft een aromatische, fruitige en frisse geur. De smaak is licht moutig en licht zoet. Het heeft een zachte bitterheid met een vriendelijke afdronk. Een uitgebalanceerde mix van complexiteit en eenvoud. La Trappe Blond gist licht na op de fles. Kenmerken: Ongefilterd, bovengistend Trappistenbier Alcoholpercentage: 6,5% Schenktemperatuur: 8-10°C

Image

Gulpener Oud Bruin

Hoewel Oud Bruin net zo’n zoete bite heeft als Korenwolf rosé, is het wel een wezenlijk ander bier. Voller en ronder van smaak waarin je karamel en cacao proeft. Oud Bruin heeft een laag alcoholpercentage en wordt in het Zuiden ook gebruikt om halfom te creëren: de helft Pilsener, de helft Oud Bruin.

Image

Lindemans Kriek

Door de beperkte beschikbaarheid van de echte "Schaarbeekse Krieken" evenals om een meer fruitig en minder zuur bier te brouwen, ontwikkelde brouwerij Lindemans een unieke alternatieve natuurlijke methode. Hierbij maakt ze gebruik van vers geperst kriekensap, niet geconcentreerd en ongezoet.

Image

Grimbergen Blond

De grondstoffen van uitstekende kwaliteit vormen de rijkdom van dit hoge gistingsbier, dat zich kenmerkt door zijn okerblonde kleur. Smaak: Grimbergen Blond is licht fruitig en evenwichtig zoet-bitter. Door zijn uitgesproken volronde smaak wordt dit bier ten zeerste geapprecieerd. (Alc. 6,7 % vol.)

Image

Grimbergen Tripel

De bleke moutsoorten geven aan deze tripel zijn diepe okerkleur. Smaak: Grimbergen Tripel heeft een bitterzoete, pittige en uiterst volronde smaak. De typische pittige tripelsmaak ontstaat door de blonde kandijsuiker en de subtiele mengeling van zachte en bittere hopsoorten. (Alc. 9% vol.)

Image

Duvel

Duvel is een natuurlijk bier met een subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het aparte brouwproces, dat zo’n 90 dagen duurt, garandeert een pure stijl, een delicate pareling en een aangename alcoholzoete smaak. Smaak: Licht fruitig, droog aroma, welgehopt, en met een licht bittere nasmaak. (Alc. 8,5% vol.)
Image

Grolsch Weizen

Puur Weizen is een krachtig volfris bier, gebrouwen naar eeuwenlange traditie volgens het Rheinheitsgebot met pure ingrediënten. Dit bier heeft een kruidig aroma en de frisheid van citroen. Schenk het troebele bier langzaam in, tussendoor ‘’walsen’’ met een voorzichtige polsbeweging, uitschenken met een romige schuimkraag hoog boven de rand van het glas.(Alc. 5% vol)

Image

Rosé Max

Dit bier heeft een zachtrode kleur en een aangename frambozengeur. Zijn fruitzoetige en verfrissende smaak doet u verlangen naar een lange, warme zomer! Rosé Max zal zeker zijn gevolg vinden in liefhebbers van vlot doordrinkbare en lichte bieren. Rosé Max heeft een alcoholpercentage van 4,5 %

Image

Jupiler

Mannen weten waarom. Pils uit België (Alc 5,2%vol)
Image

Bavaria 0.0 Witbier

Deze heerlijke dorstlesser wordt gebrouwen van tarwemout en is van nature troebel. Onze brouwers adviseren dan ook altijd de fles voor het inschenken eerst te rollen. Zo kunt u genieten van een perfect glas 0.0% Wit. Puur natuurlijk, ongefilterd en gebrouwen met zuiver mineraalwater. Drink 0.0% Wit altijd op 3°.

Image

Liefmans Cuvee Brut

Liefmans Cuvée-Brut is een dieprood tot bruin fruitbier dat slechts eenmaal per jaar gebrouwen wordt. Het heeft een alcoholpercentage van 6%. Het rijpt 18 maanden tot 3 jaar waarna het wordt versneden. Het resultaat is een mengeling van 15 tot 20 brouwsels. Het bier kan langer dan 10 jaar bewaard worden.

Image

Palm

‘Speciale Belge’ is het betere Belgische bier van begin 20e eeuw. Dit vlot drinkend amberkleurig bier van hoge gisting heeft een verstandig alcoholgehalte. De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gisten haar fruitig gistingsaroma. PALM is de absolute nummer 1 ‘BELGIUM’S AMBER BEER’. (Alc. 5,4%)

Image

Liefmans Fruitesse

Liefmans Fruitesse is een rood fruitbier met een alcoholpercentage van 4,2%. Het is een mengeling van bier, gerijpt op echte krieken, met natuurlijke vruchtensappen van aardbei, framboos, kriek, bosbes en vlierbes. De moussering doet denken aan een Kir Royal. (Alc. 4,2% vol)

Image

Zundert Trappistenbier

Zundert trappistenbier is het tweede van Nederland en het negende van de wereld. De monniken in Zundert een heel eigen recept ontwikkeld hebben voor een weerbarstig en in de eigen streek geworteld trappistenbier. Het bier wordt van natuurlijke grondstoffen gebrouwen worden. Het wordt een koperblond bier met 8 % alcohol.

Image

Omer

Traditional Blond is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept. OMER. dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de nauwkeurig uitgekozen grondstoffen, zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en drie aromatische hopsoorten. Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt OMER. vooral op door zijn goudgele kleur en zijn alcoholpercentage van 8%. 

Image

Zeeuwse Witte 5%

Zeeuwsche Witte is een typisch tarwe bier. Dit eiwitrijke graan geeft het bier een volle en romige smaak. Het kruidige karakter wordt gevormd door toevoeging van curaçao en koriander. Het bier beleeft een hergisting op fles waardoor het een erg fijne schuimstruktuur kent. Zoals alle bieren van de Halve Maan is het een bier van hoge gisting.

Image

La Trappe Tripel

De geur van La Trappe Tripel is licht moutig en esterig. Ondanks de volle, rijke smaak heeft dit eigenzinnige bier een licht droge afdronk met fijne bitterheid. Kenmerken: Ongefilterd, bovengistend Trappistenbier. Alcoholpercentage: 8% Schenktemperatuur: 10-14°C

Image

Grolsch Weizen 5,1% Alc.

Grolsch Puur Weizen is een natuurtroebel tarwebier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Als eerste Nederlandse bierbrouwer wist Grolsch een weizenbier op de markt te brengen. Het Grolsch Weizenbier werd in 2007 gekroond tot beste Weizen bier ter wereld. Om de naam Weizen te mogen dragen, moet het bier voor minimaal de helft uit tarwemout bestaan. Door puur water uit eigen bron, originele Duitse gist en speciaal voor Grolsch geselecteerde tarwemout heeft Grolsch Puur Weizen een volfrisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit.